Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00

Samenwerking Nationaal Tinnen Figuren Museum en Rijssens Museum krijgt vorm

Eerder werd via de media bekendgemaakt dat het Rijssens Museum en het Nationaal Tinnen Figuren Museum gaan samenwerken. De samenwerking krijgt vorm en dat vernamen we op dinsdag 23 augustus 2016. Natuurlijk Ommen nam een kijkje bij het museum in Rijssen dat gevestigd is in havezathe De Oosterhof. De havezate dankt de huidige aanblik voor een groot gedeelte aan een grondige verbouwing in de 18e eeuw. De geschiedenis van het huis gaat echter veel verder terug. De Oosterhof wordt reeds genoemd in een verkoopakte uit 1334. (bron: Rijssens Museum)

08230251-ibr-no

08230219-ibr-no

Adembenemend is de plek waar we zijn. De prachtig gelegen havezathe bevindt zich te midden van natuur en is omringd door prachtig aangelegde tuinen. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum uit Ommen is aanwezig om deze dag tingieten te verzorgen. Belangstellenden waren onder de indruk.

08230163-ibr-no

Schilder Marius van Dokkum was ook aanwezig. De schilder, die landelijke bekendheid geniet, toonde zijn werken. Zijn schilderijen, met gewone mannen en vrouwen die in een grappige situatie zijn afgebeeld, trokken de aandacht. Boeken van Marius van Dokkum stonden tentoongesteld in het museum.

08230133-ibr-no

08230135-ibr-no

08230111-ibr-no

08230247-ibr-no

Foto: Voorzitter Rijssens Museum Jan Bakker (links) en voorzitter van het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen, Harry Burema (rechts).

‘Je kunt het niet alleen, je moet er gezamenlijk de schouders onder zetten’

Voorzitter van het Rijssens Museum de heer Jan Bakker en Harry Burema, bestuurslid van het Nationaal Tinnen Figuren Museum, zijn het ronduit met elkaar eens. Je kunt het niet alleen, je moet er samen de schouders onder zetten. Zonder steun van andere organisaties en de inzet van de vele vrijwilligers kan het Rijssens Museum niet blijven bestaan. De collectie die in het Rijssens museum aanwezig is is van de gemeenschap. Het neemt je mee in een stuk geschiedenis van Rijssen. Het is ontzettend belangrijk om die historie te waarborgen.

08230141-ibr-no

08230122-ibr-no
Foto: In het Rijssens Museum herleeft de geschiedenis van Rijssen.

In het Rijssens Museum zien we een kostbare en zeer diverse verzameling van plaatsgebonden historische gebruiksvoorwerpen. Ook is de kunstcollectie Van Heel te bezichtigen,. Toeristen en inwoners kunnen hier kennismaken met de geschiedenis van Rijssen. Medewerkers van het Rijssens Museum verzorgen rondleidingen en er zijn diverse educatieve activiteiten voor scholen.

‘Historie en unieke collecties zijn waardevol, daar moeten we zuinig op zijn’

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft een unieke collectie tinnen figuren die een verhaal vertellen. De collectie is bijzonder, draagt bij aan educatie en maakt een familie-uitje tot een belevenis. De gemeente Ommen heeft vorig jaar besloten geen subsidie meer te verstrekken aan het Tinnen Figuren Museum dat gevestigd is in het monumentale oude stadhuis in het toeristische Ommen.

NTFM-1
Foto: In het Nationaal Tinnen Figuren Museum vertellen tinnen figuren een verhaal.

08230161-ibr-no

08230143-ibr-no

Nadat we kennis hebben gemaakt met een stuk geschiedenis van Rijssen in het Rijssens Museum en het tingieten door het Nationaal Tinnen Figuren Museum uit Ommen, zeggen we: ‘Bezoek de beide musea eens, je zult versteld staan.

08230230-ibr-no

08230249-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Laat uw reactie achter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord met ons privacy statement?