Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00

Gratis toegang tot 16 mei Tinnen Figuren Museum in Ommen

Vrijwilligers van het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen deden mee met de optocht op Koningsdag. Kunstenaar Azat Malik beschilderde, samen met zijn stagiaires, de tinnen figuren en het museum op de wagen.

azat-burema-ntfm-cour.-mr
Foto: Links, kunstenaar Azat Malik met rechts voorzitter Harry Burema van het Tinnen Figuren Museum.

Tijdens de optocht werden er gratis toegangskaarten uitgedeeld. Met de kaart kan men tot 16 mei het museum gratis beleven. Diegenen die geen kaart hebben ontvangen kunnen een kaart verkrijgen in het museum. U bent van harte welkom om te genieten van de tinnen figuurtjes. ‘Beleef het!’ Kinderen kunnen gratis een cadeautje grabbelen. De cadeautjes zijn beschikbaar gesteld door Intertoys in Ommen.

degroot-burema-ntfm-cour2.-mr
Foto: Links, voorzitter van het Tinnen Figuren Museum, Harry Burema met rechts Michiel de Groot, eigenaar van Intertoys in Ommen.

Tinnen Figuren Museum in Ommen reeds dertig jaar een begrip
Het museum bezit een unieke collectie tinnen figuren. Ruim 100.000 figuren zijn geteld. Het is natuurlijk belangrijk dat deze ‘cultuurparel’ in Ommen blijft bestaan. Om het museum in Ommen te behouden is het belangrijk dat het museum financieel steun krijgt, aangezien de gemeente Ommen geen subsidie meer beschikbaar stelt.

Het museum is het waard, doneer een bedrag of word vriend!
Wilt u het museum steunen dan kunt u zich op de website aanmelden als vriend of éénmalig een bedrag doneren. Lees hier meer over op de website: www.tinnenfigurenmuseum.nl. In het museum is ook een machtigingskaart verkrijgbaar die u in kunt vullen. We zien u graag in het museum, Markt 1 in Ommen.Flyer voorkant

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Laat uw reactie achter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord met ons privacy statement?