Openingstijden: Maandag en zaterdag van 13:00 tot 17:00

Cultuur snuiven en culinair genieten in Ommen met korting

Speciaal voor museumjaarkaarthouders!

Met de tentoonstelling Speelgoed Schatten besteedt het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen van 10 maart tot en met 29 oktober aandacht aan loden speelgoedfiguren. Deze kwamen omstreeks 1870 op de markt, als aanvulling op de tot dan toe kleine platte tinnenfiguren.

Drie firma’s hielden zich eind 19e eeuw bezig met de productie van dit speelgoed: CBG Mignot, George Heyde en William Britain. Alle drie startten met soldaten, maar produceerden al snel ook figuren uit de exotische oorden waar de koloniale Europese legers vochten.

De makers beeldden de pracht en praal van Indische, Turkse en Noord Afrikaanse vorsten in alle kleuren en geuren uit in loden speelgoedfiguren. Ook de eigen geschiedenis komt aan bod: Griekse tempels, strijdwagens en Germaanse dorpen. En nog veel meer onderwerpen om bij weg te dromen: circussen, dierentuinen, staatsiekoetsen met ere-escortes van vorstenhuizen.

Na het bezoek aan de tentoonstelling kunt u bij Grand Café De Veghte onder het genot van een speciaal biertje of een heerlijk diner napraten over de bezienswaardigheden van het museum. U krijgt zelfs 10% korting op de eindafrekening.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord met ons privacy statement?