De openingstijden van het museum zijn aangepast aan de corona maatregel van het kabinet. Het museum is gesloten conform tot en met 14 januari 2022.

Wereldse Kerststallen

“Wereldse Kerststallen” in het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

Van 1 november 2021 tot en met 19 maart 2022 kunt u genieten van deze tentoonstelling. De Kerstgroepen zijn een selectie uit de collectie van Wim en Nelly Vellinga-Geerlings uit Heemstede. En laten zien dat iedere cultuur op eigen wijze, in professionele ontwerpen en in volkskunst, zijn interpretatie geeft aan het eeuwenoude kerstverhaal. Van strak en modern tot ontroerend en primitief, zijn in de tentoonstelling bijeen gebracht. Oude Nederlandse groepen van gips, prachtig houtsnijwerk uit Val Gardena-Zuid Tirol, houtdraaiwerk uit het Duitse Etsgebergte, terracotta uit Frankrijk en stijlvol porselein uit Spanje. De groepen uit Zuid Amerika en Afrika hebben,  vanaf de eerste introductie door Europese missionarissen, een geheel eigen stijl ontwikkeld. Verder zijn ook de Verenigde Staten, Mexico, de Filipijnen en Israël vertegenwoordigd met kleurrijke ontwerpen of bijvoorbeeld van olijfhout.

Openingstijden: maandag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 en in de schoolvakanties maandag t/m zaterdag eveneens van 13.00 tot 17.00

1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord met ons privacy statement?