Geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00

Miniatuurschilders

De expositie ‘Miniatuurschilders’ van 28 maart t/m 1 november 2020 is een unieke jubileumexpositie ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Uniek, want tijdens deze expositie valt een enorme verscheidenheid in thema’s en stijlen van maar liefst 35 van de beste miniatuurschilders ter wereld te bewonderen. De kunstenaars komen uit Minsk in de Republiek Belarus tot aan Las Vegas en New York in de Verenigde Staten van Amerika.

Hun fenomenaal beschilderde figuren zijn niet groter dan je pink. Onvoorstelbaar hoe zij licht en diepte creëren op zulke kleine miniaturen. Foto’s zijn niet in staat om de indruk die deze figuren wekken weer te geven. Alleen in het echt komt de schoonheid van deze figuren tot zijn recht. Mis daarom de kans niet om de kunst van zoveel toptalent bijeen te zien.

De officiële opening van de tentoonstelling ‘Miniatuurschilders’ is op zaterdag 28 maart 2020 om 11:00 uur in de bovenzaal van café-restaurant Flater, Markt 18 in Ommen. Mocht u zich hiervoor nog niet hebben opgegeven dan kan dat alsnog via onderstaande aanmeldknop.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Gaat u akkoord met ons privacy statement?