Cultuur snuiven en culinair genieten in Ommen

Breng een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum en geniet van een heerlijk speciaal biertje of een diner bij Grand Café De Veghte in Ommen. Het museum en het Grand Café zijn gesitueerd in het oude stadhuis van Ommen. Het gebouw is een rijksmonument, dat dateert uit 1828 en is gelegen op één van de meest historische plekken van Ommen.

Van 4 november 2017 t/m 4 maart 2018 is er een tentoonstelling van toverlantaarns, of nog mooier ‘laternae magicae’, uit de collectie van Paul van de Heuvel. Een uitvinding, omstreeks 1654, van onze ‘eigen’ Christiaan Huygens. De ouderen onder ons herinneren zich de toverlantaarnvoorstellingen nog wel van hun kinderpartijtjes. Voor kinderen is deze tentoonstelling een leuke kennismaking met de voorloper van de fotografie en de film.
Speciaal voor museumjaarkaarthouders is er op 11 en 25 november van 16.00 uur tot 17.00 uur een voorstelling met een toverlantaarn.

Op alle zaterdagen in de maand november is er voor de museumjaarkaarthouders naast de voorstelling van de toverlantaarns een gratis rondleiding van 14.00 uur tot 16.00 uur. Na het bezoek aan het museum kunt u bij Grand Café De Veghte onder het genot van een speciaal biertje (keuze uit veel verschillende soorten) of een heerlijk diner napraten over de bezienswaardigheden van het museum en ontvangt u zelfs 10% korting op de eindafrekening!
Het museum en het Grand Café heten u van harte welkom!

 

 

Alle rechten voorbehouden | Website door: Marjolijn Rhee - Fortega