Nationaal Tinnen Figuren Museum
 

Home | Kinderen

KINDERPAGINA

Museum voor kinderen

In het Tinnen figuren museum organiseren we veel leuke dingen waardoor kinderen een middag heerlijk bezig kunnen zijn.

DoeBoek

Reis door de tijd met Karandash

We hebben een nieuw project; Leer de geschiedenis kennen door hem aan te raken. Reis terug in de tijd naar de Romeinen, de Middeleeuwen of de tijd van Napoleon. Bouw een middeleeuws dorp. Verkleed je als een romeinse of middeleeuwse ridder of als een soldaat van Napoleon. Maak een film over Napoleon. In het museum hebben we alles wat je nodig hebt voor een spannende reis door de tijd.

 

Voor deelname aan de Reizen door de Tijd geldt een verhoogde entreeprijs van € 6,00 per deelnemer (dus niet voor begeleiders) voor gebruik van verbruiksartikelen.

Deze Reizen door de tijd worden op onregelmatige tijden georganiseerd. Wanneer u uw kinderen hieraan wilt laten deelnemen verzoeken wij u om ze hier minimaal 3 dagen van te voren voor aan te melden. (Tel: 0529-454500)

Middeleeuwen

Reis door de tijd naar de Middeleeuwen.
voor kinderen van 6-8 jaar

Zag Ommen er altijd uit als nu? Stroomde de Vecht altijd op de zelfde plaats? Hoe zou je huis er vroeger  hebben uitgezien en wat zou je gegeten hebben als je in de Middeleeuwen had geleefd? Je bouwt je eigen dorp Umme. en nog veel meer!

Romeinen

Reis door de tijd naar de Romeinen.
voor kinderen van 8-11 jaar

Wist je dat de Vechtstreek rond de jaartelling één van de dichtst bevolkte gebieden van Nederland was? Boeren die langs de Vecht woonden deden goede zaken met de Romeinse legioenen en leerden veel van hen.
Wat brachten die Romeinen voor nieuws? Onderzoek de Romeinse schatkist in het Tinnen Figuren Museum, maak je eigen Romeinse paspoort, je eigen Romeinse geld en …. wordt een Romein als je de Romeinse kleding aantrekt.

Napoleon

Reis door de tijd naar Napoleon.
voor kinderen van 11-13 jaar

Op 29 oktober 1811 reed Napoleon met een stoet van 6.000 militairen en 73 personen hofhouding naar Zwolle. Napoleon's broer, Koning Lodewijk Napoleon, bezocht Zwolle al eerder. De Ommenaren verwachten dat de koning ook Ommen zou bezoeken. Maar op 10 maart 1809 reed hij over de Hessenweg aan Ommen voorbij. Teleurgestelde Ommenaren die hun stad vergeefs hadden versierd, reisden koning Lodewijk Napoleon achterna en kregen als troost fl 1.000,- voor de armen. Of de armen in Ommen iets van dat geld gezien hebben is onbekend. Wat we wel weten is dat de Ommenaren op 13 maart een enorm feest vierden. Help de directeur van het Nationaal Tinnen Figuren Museum om Napoleon bekender te maken en maak de mooiste film clip. Alles wat je daarvoor nodig hebt, vind je in het Tinnen Figuren Museum.

Schilderen

Schilderen

Tijdens de schoolvakanties worden er op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag vanaf 13.30 schildermiddagen gehouden voor kinderen (..maar volwassenen mogen natuurlijk ook meedoen) waarbij je zelf een tinnen figuren kunt beschilderen. Verf en penselen staan klaar. Er is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen. De figuren kosten tussen de € 2,- en € 2,50 per stuk.

Schilderen

Tingieten

Op de dinsdag, woensdag en donderdagmiddagen tijdens de vakantieperiodes kun je zien hoe tinnen figuren worden gemaakt. Met hete tin en enkele mallen wordt dit gedemonstreerd. Vanaf 13.30 uur kun je daarvoor terecht in de werkplaats van de tingieter op de eerste verdieping van het museum.

Speurtochten door het museum

Kinderen kunnen gedurende het hele jaar speurtochten maken door het museum. Bij de kassa kun je het formulier voor één van de speurtochten ophalen en na afloop weer inleveren. Wie alle vragen goed beantwoordt krijgt een tinnen figuur.

Feest middag

Vier je feest in het museum

Je bent jarig of hebt een andere reden om met al je vriendjes een feest te vieren. In het museum kun je samen met je vrienden en vriendinnen o.a.: Verschillende speurtochten maken waarbij een toepasselijke prijs te verdienen valt. Nog leuker is het om je eigen tinnen figuur te beschilderen. De tinnen figuren om te beschilderen kun je zelf uitzoeken voor 2,- of 2,50. Verf en penselen staan al, gratis te gebruiken, voor jullie klaar. Deskundige begeleiding, gezellige omgeving en een glaasje fris. Overleg telefonisch met de receptie of reserveer via onze e-mail.

De figurenmaker

Scholenproject

Het Ministerie OC&W wil leerlingen in contact brengen met cultuur en cultuuruitingen (drama, dans, beeldende kunst, enz.) Voor de basisvorming werd dat initiatief in 2003 ingevoerd. Door 'Erfgoed Actueel' is in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging een pilot-project gestart met vier musea in Nederland. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum is daarvoor ook uitgenodigd en ontwikkelde het project "De Figurenmaker"

Klik hieronder om de brochure (in PDF) van de figurenmaker te openen.

open de brochure

Dit materiaal is gerealiseerd door ir. Henk Dooijes van het Nationaal Tinnen Figuren Museum in samenwerking met het Vechtdal College.

Tinnen soldaatje Roling
 
Tinnen figuren museum Ommen

Markt 1 | 7731DB Ommen | Tel:0529-454500
Site Map | Contact Us | ©2009 Nationaal Tinnen Figuren Museum

ANBIGeregistreerd museum